Thaimaa 2014

Talviloma Thaimaassa 19.1. - 4.2.2014:
vierailimme tuttujen paikkojen lisäksi
maan keskiosan aiemmin vähemmälle
huomiolle jääneissä kohteissa

T & A

Bangkok

Bangkok oli tällä kertaa vain tulo- ja lähtöpaikka Thaimaassa. Opposition järjestämät tiesulut ja muut levottomuudet Bangkokissa olivat sitä luokkaa, että katsoimme parhaaksi jättää kaupungissa vierailun pois ohjelmasta. Suvarnabhumin lentokentällä ongelmia ei missään vaiheessa esiintynyt vaan päinvastoin, maahantulo- ja poistumis­muodollisuuksien järjestelyjä oli kehitetty eikä pahoja ruuhkia lentoasemalla enää esiintynyt.

Bang Saen

Bang Saen on paikallisten suosiossa oleva rauhallinen rantaloma­kohde vailla mainittavaa ilta- ja yöelämää. Pieni meren­ranta­kaupunki, jossa kohtaa aidon thaimaalaisen ilma­piirin. 10 km pitkälle hiekka­rannalle tulee perheitä lähiseudulta ja 90 km päästä Bangkokista viikon­lopuksi tai päivä­retkelle. Rannan lisäksi muita nähtävyyksiä ei juuri ole saati sitten Pattayalla tutuksi tulleita mega­ostos­keskuksiakaan. Länsimaisia turisteja ei muutamaa enempää näkynyt ja mikä parasta, ei ainoatakaan venäläistä. Hyvä tarjonta loistavan tasoisia hotelleja rannan välittömässä läheisyy­dessä, 10 bahtin lava­taksi­liikenne toimii hyvin.

Ko Sichang

Pieni rauhallinen saari kalastaja­kylineen vain 30 km Pattayalta pohjoiseen ja tunnin lauttamatkan päässä Sri Rachasta. Suosittu bangkokilaisten retkikohde, jossa viikonloppuisin meno vilkastuu merkittävästi. Länsimaiset turistit eivät ole vielä vallanneet saarta, tosin siellä ei ole loistokkaita hiekkarantoja eikä (vielä) luksus­hotellejakaan. Täällä oma­toimi­matkailija pääsee lomaile­maan keskelle paikallisten elämää. Saaren pienuudesta huolimatta edullisia ja monipuolisia ruokapaikkoja ja perus­palveluita tarjolla kiitettävästi, myös muuta nähtävää riittää kulttuurin­nälkäisillekin muutamaksi päiväksi.

Pattaya

Pattaya on Pattaya eikä muuksi muutu. Täynnä kaikenlaisia matkai­li­joita ja nuorten thai­tyttöjen kanssa kulkevia keski-iän ylittäneitä ukkoja. Turis­teista nykyään suurin osa venäläisiä. Välillä tuntuu, että thait ovat jäämässä vähem­mistöksi faran­gien keskellä. Palveluita riittää joka makuun ja tarpeeseen samoin kuin ostosparatiiseja luksus­tavara­taloista monen­laisiin katumarkkinoihin. Hintahaitari palveluissa ja tavaroissa melkoinen, edullisiakin löytyy, jos viitsii mennä hieman rantakadulta poispäin. Meille 'pakollinen' vierailu­kohde, koska veljeni Hannu asuu talossaan talvi­kaudet täällä. Muuten ei varmaan olisi syytä käydäkään...

Ko Larn

Pieni saari 45 min lauttamatkan päässä Pattayalta. Kirkasta merivettä ja upeita hiekka­rantoja ympäri saarta. Hotelleja ei juuri ole, koska saari on enemmänkin päivä­retki­kohde kuin pitempiaikainen loma­paikka. Pääelinkeino on turismi, tosin se on pilannut saaren ilmapiirin ja tämä näkyy selvästi myös hinnoissa, mutta ei valitettavasti välttämättä palvelun laadussa. Lautat ja rannat ovat täpötäynnä venäläisiä turisteja ja saarella rahat pois turisteilta-mentaliteetti enemmän vallitseva kuin perinteinen thaimaalainen kohteliaisuus, ystä­vällisyys ja palvelu­alttius. Jos pitää venäläisillä täyteen ahdetuista rannoista, niin tämä on oikea kohde. Hyviä puolia sinänsä upeiden ranto­jen lisäksi saaresta on vaikea löytää.