Thaimaa 2015

Talviloma Thaimaassa 11.-30.3.2015
Tällä kertaa uutuuskohteena oli Hua Hin, käväisimme myös
Ko Sametilla ja tietenkin Pattayalla. Bangkokissa olimme
poikkeuksellisesti useamman päivän, koska siellä pelattiin
sopivasti snookerin PTC Grand Finals -turnaus.

T & A

Pattaya

Pattayalla vierailimme jo seitsemättä kertaa, majoituspaikkana jälleen veljeni Hannun talviasunto.
Merkittävin muutos edelliseen vuoteen oli venäläisturistien lähes totaalinen katoaminen johtuen ilmeisesti ruplan heikosta kurssista. Tosin euronkin 34-35 bahtin kurssi oli historiallisen heikko, joten tuotteiden entisenlainen edullisuus alkaa olla ainakin toistaiseksi menetetty.
Aikaa vietettiin lähinnä shoppaillen, ruokaa ja herkkuja nautiskellen ja muuten vaan menoa ihmetellen.

Ko Samet

Ko Samet on pienehkö saari sijainniltaan mukavan matkan päässä Pattayalta ja kuuluu siksi vakiokohteisiimme. Majoituspaikkana oli tällä kertaa Malibu Beach Resort ja pari päivää vierähti lähinnä rannalla makoillen ja lueskellen. Ranta oli miellyttävän rauhallinen ja siinäkin mielessä mukava, että aurinkotuolit olivat sijoitetut miellyttävästi varjoisten puiden katveeseen. Iltaisin rannoille perustettavat ravintolat antavat omat merelliset mausteensa saaren rannoille.

Hua Hin

Hua Hin on perinteinen ja tunnettu turistikohde, mutta meille vierailu oli ensimmäinen. Hua Hin on pienempi ja rauhallisempi paikka kuin Pattaya, mutta sekä vilkkaita että pieniä ja rauhallisia rantoja löytyy riittämiin eikä ruokapaikoistakaan ole pulaa. Rantaelämään kuuluu olennaisesti leijalautailu (kiteboarding), harrastajia on rannoilla sadoittain. Kaupunki sijoittuu pitkänä kapeana nauhana rannan läheisyyteen, joten kävellen kaupunkiin tutustuminen on työlästä, tosin nähtävääkään ei kovin paljoa ole. Onneksi 10 bahtin taksit kulkevat keskeisempien kohteiden välillä, joten paikasta toiseen siirtyminen on helppoa.

Bangkok

Bangkok oli jälleen ohjelmassa tilanteen rauhoituttua viime vuotisen vallankaappauksen jäljiltä. Majoituspaikkanamme oli pieni ja mukavan rauhallinen boutique-hotelli lähellä Nana BTS-asemaa Sukhumvit Soi 8:lla. Sieltä käsin kävimme parina päivänä seuraamassa huippusnookeria Montien Riverside hotellissa. Lentokentällä tulo- ja lähtömuodollisuuksien järjestelyjä oli tehostettu. Jonoja ei kentällä juurikaan ollut, joten aikaa muodollisuuksiin meni vain puolisen tuntia suuntaansa.