Nizza 2016

Talviloma 12.-20.3.2016

Nizza

2016 talviloman 12.-20.3. vietimme Ranskan Rivieralla Nizzassa. Lensimme Kuopiosta Air Francen lennoilla Helsingin ja Pariisin kautta Nizzaan ja samaa reittiä takaisin.
Olimme vuokranneet Mustosilta heidän Nizzassa Rue Botterolla omistamansa kerrostalokaksion viikoksi. Viimeisen yön Nizzassa majoituimme Victor Hugo hotellissa ja tulomatkalla olimme vielä yhden yön Helsingissä Cumulus Airportissa.
Katselimme ja ihmettelimme paikallista elämää ja teimme päiväretkiä lähiympäristön kohteisiin. Ilmasto oli maaliskuun loppupuolella suomalaiselle oikein miellyttävä: yhtä sateista ja tuulista päivää lukuunottamatta aurinkoinen ja lämpötila päivällä 15-20°C.

110 kuvaa

Eze Village

15.3. tiistaina menimme paikallisbussilla läheiseen Èze- Villageen. Èzessa on kaksi keskustaa Èze-sur-Mer ja Èze-Village: toinen meren rannalla ja toinen aivan vieressä, mutta reilut 400 m ylempänä korkean rantakallion päällä.
Liikkuminen julkisilla liikennevälineillä on helppoa ja edullista: paikallisliikenteen kertamaksu 1,50 euroa ja viikon rajoitukseton lippu 15,00 e. Lähikaupunkeihin pääsee samalla hinnalla, tosin viikkolippu kelpaa vain Nizzan paikallisliikenteessä.

49 kuvaa

Monaco

17.3. keskiviikkona vierailimme Monacossa.
Ensin paikallisbussilla satamaan Le Port -pysäkille ja sieltä 1,50 e maksavalla bussilla 100 Monacoon. Matka-aika on puolisen tuntia bussilla, paluumatkalla käyttämämme juna on vähän nopeampi, mutta näköaloiltaan huonompi vaihtoehto ja hinnaltaan nelinkertainen.
Kävelimme satamassa, vanhassa kaupungissa ja kasinon lähistöllä. Lounastimme yhdessä vanhan kaupungin kapeilla kaduilla olevista lukuisista ravintoloista.

54 kuvaa

Saint Jean Cap Ferrat

19.3. perjantaina tarkoitus oli käydä junalla Italian puolella Ventimigliassa, mutta lippua ostaessamme meille kerrottiin, että Italian puolella junat eivät kulje siellä tavanomaisen julkisen liikenteen lakon takia.
Menimme paikallisbussilla Nizzan ja Monacon puolessa välissä sijatsevaan Saint Jean Cap Ferratiin, joka on tunnettu mm. varakkaista asukkaistaan ja hienoista huviloista.
Vierailimme satamassa ja tunnetussa museoidussa yleisölle avoimessa Villa Ephrussi de Rothschildissa ja sen puutarhoissa.

70 kuvaa